Contra-expertise bij schade

Heb jij wel eens een situatie gehad waarin jij onbewust schade aan iets had gebracht en je hier grote bedragen voor moest betalen? Wist jij dat je altijd recht hebt op een contra-expert in zo een situatie? Niet iedereen is precies op de hoogte van wat een contra-expert precies en kan doen in zo’n situatie. In principe heeft iedereen hier altijd recht op en is het ook zeer verstandig om hier gebruik van te maken als je in zo’n situatie terechtkomt. In deze tekst zal ik je meer uitleg geven over een contra-expert, dus lees gerust verder bij interesse. Lees meer op: Contra-expertise van Schadeoplossing Nederland.

Wat is het?

Contra-expertise bij schade is een proces waarbij een expert wordt ingeschakeld om een oordeel te vellen over een bepaalde schade. Dit proces wordt gebruikt om te bepalen of er een schadeclaim gerechtvaardigd is en of deze op de juiste manier is afgehandeld. Een persoon die deze schade beoordeeld noemen we een contra-expert in schade.

Het inschakelen van zo een persoon kan een verstandige zet zijn in verschillende gevallen, bijvoorbeeld bij waterschade, brandschade of inbraakschade.

Hoe vind je een contra-expert?

Je kunt op verschillende manieren terecht bij een contra-expert. De makkelijkste manier om in contact te komen met een contra-expert is om contact te leggen via de mail of telefonisch. Een contra-expert zal een aantal vragen stellen, zodat hij de situatie kan beoordelen en zal dan een afspraak met jou inplannen om verdere mogelijkheden te bekijken en opties te bespreken. Het inhuren van een zo’n expert kost jou geen geld. Deze wordt betaald door de premie van je verzekering. Goed om te weten; dit is de verzekeraar wettelijk verplicht!

Tot slot

Als jij deze situaties herkent en niet wist dat je hier recht op hebt of nog twijfelt om een expert in te huren, hoop ik dat deze tekst je over heeft gehaald om het wel te doen. Je zal de verschillende voordelen van een contra-expert dan vanzelf kunnen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *