De Brauw- en Houthoff-partners nieuwe leden ICC International Court of Arbitration

Het ICC International Court of Arbitration in Parijs heeft per 1 juli twee nieuwe Nederlandse leden: De Brauw-partner Martje Verhoeven-de Vries Lentsch en Houthoff-partner Thomas Stouten. Hiervoor was De Brauw-managing partner Marnix Leijten namens Nederland vicepresident van het arbitragehof.

Het ICC International Court of Arbitration werd opgericht in 1923 en is ‘s werelds leidende  arbitrage-instituut. Het Hof telt 195 leden afkomstig uit 121 landen; zij houden zich bezig met de benoeming van arbiters, de controle en goedkeuring van arbitrale uitspraken en de vaststelling van de tribunalen. Het Hof is gevestigd in Parijs en heeft kantoren in New York, Hong Kong, São Paulo en Abu Dhabi.

Martje Verhoeven

Verhoeven-de Vries Lentsch en Stouten zijn beide benoemd voor een periode van drie jaar. Eerstgenoemde is ruim twaalf jaar verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek en werd in 2019 benoemd tot partner. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van commerciële arbitrage en complexe grensoverschrijdende procedures en is tevens penningmeester van de Nederlandse Arbitrage Vereniging.

Thomas Stouten

Stouten is sinds 2008 werkzaam bij Houthoff en schopte het begin 2020 tot partner van het kantoor. Als advocaat is hij onder meer gespecialiseerd in internationale arbitrages, waaronder tenuitvoerleggings- en vernietigingsprocedures van arbitrale vonnissen. Vanwege zijn internationale praktijk is hij werkzaam geweest in de vestigingen van Houthoff in Londen en New York, van waaruit hij meerdere internationale geschillen heeft gecoördineerd.

Bron