De verschillende soorten advocaten en hun specialisaties lees je hier!

Op zoek naar een advocaat familierecht? Een van de meest voorkomende familiezaken is een echtscheiding en alles wat daar bij komt kijken. Confrontaties als het gaat om het personen- en familierecht gaan vaak over de persoonlijke sfeer en hebben behoefte aan een persoonlijke en tegelijkertijd ook een afdoende aanpak. Op het moment dat een huwelijk strandt, is dit geen gemakkelijke situatie. De gemoederen lopen hierbij vaak hoog op. Daarnaast komen er allerlei vragen bij u naar boven, denk aan: wie mag er in de echtelijke woning blijven wonen en hoe moet ik te werk gaan als de stemming in huis niet meer vol is te houden? Bij deze en meerdere vragen staat een advocaat familierecht voor u klaar.

Arbeidsrecht bij werkgevers en werknemers

Bijna iedereen krijgt zo nu en dan te maken met het arbeidsrecht. Werk heeft een onmisbaar aandeel in het dagelijks leven. Werkgevers en werknemers maken afspraken met elkaar als de relaties onderling goed functioneren. Wanneer er echter issues voorkomen in de arbeidsrelatie, wordt het duidelijk dat een goed contract helder moet zijn. Het komt regelmatig voor dat de bedoelingen van beide partijen niet duidelijk zijn opgesteld, of dat partijen iets hebben bepaald wat het dwingend recht ontzegt. Zoals een proeftijd van twee maanden in een arbeidscontract van een jaar. Bij dit voorbeeld is dan de consequentie dat er geen proeftijd geldt en de werkgever dus eigenlijk een jaar lang de werknemer in dienst moet houden. Een arbeidsrechtadvocaat kan hierbij helpen!

Maatwerk bij arbeids- en familierecht

  • In het geval van een ontslag draait het tenslotte om de hoogte van de vergoeding. Zelfs als alles in goede overeenstemming gebeurt, is de bijstand van een arbeidsrechtadvocaat heel erg belangrijk. Het is vooral slim om een eigen advocaat in de hand te nemen, aangezien de bedrijfsjurist en de advocaat van de werkgever met name ingezet worden in het voordeel van de werkgever. Om die reden is het dus verstandig om een arbeidsrechtadvocaat in te zetten. Werknemers met een rechtsbijstandverzekering hebben doorgaans recht op gratis rechtsbijstand. Een nadeel is alleen dat de advocaat of jurist in dienst van de rechtsbijstandverzekeraar de zaak vaak snel probeert af te handelen. 

Een advocaat familierecht kan daarbij de alimentatie berekenen met de nieuwste software.