Een ongeval op het werk gehad, hoe nu verder?

Wanneer je een ongeluk op het werk hebt gehad is dit uiteraard al vervelend genoeg. De kans is groot dat je een tijd niet aan het werk kan en, afhankelijk van de ernst van het ongeval, wellicht zelfs moet revalideren. Het laatste waar je in die periode aan wilt denken, zijn de kosten die het ongeval met zich meebrengen. Een letselschade advocaat kan jou hierbij gelukkig goed helpen.

Wat is letselschade?

Een ongeval is uiteraard nooit fijn, maar bij letselschade ligt dit vaak nog anders, omdat het een erg complexe vorm van schade is. Je moet dan ook vrijwel altijd rekening houden met onder andere inkomensverlies, omdat je niet aan het werk kan gaan. Het is dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met iemand die hier ervaring mee heeft en ervoor geleerd heeft, zoals een letselschade advocaat. Hij kan je vervolgens meer informatie geven over de verschillende juridische stappen.

Wat zijn de voordelen van een letselschade advocaat?

Op het moment dat je de hulp van een letselschade advocaat inschakelt kun je er vanuit gaan dat jij krijgt waar je recht op hebt. de advocaat is gespecialiseerd in letselschade, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iemand treft met een ander vakgebied. Daarnaast is het soort ongeval ook van belang, want jouw zaak zal altijd behandeld worden door een letselschade advocaat met een specialisatie op het gebied van jouw ongeval. In het geval van een bedrijfsongeval zal de advocaat hier dus in gespecialiseerd zijn. Op die manier ben jij er zeker van dat je op de juiste manier wordt geholpen.

Gratis rechtsbijstand

Wanneer de aansprakelijkheid vaststaat kun je genieten van gratis rechtsbijstand. Dit komt omdat de verzekeraar van de aansprakelijke partij altijd verplicht is de kosten van de advocaat te vergoeden. Is dit niet het geval? Dan kan je rekenen op pro deo rechtshulp. Hierbij wordt er een toevoeging door de advocaat aangevraagd bij de overheid. Een toevoeging is een bijstand die gefinancierd wordt door de overheid.