Legal tech-bedrijf ZyLAB overgenomen

Juridisch techbedrijf ZyLAB is overgenomen door IPRO. Volgens het persbericht wordt het laatstgenoemde Amerikaanse bedrijf hierdoor het marktleidende platform voor information governance en eDiscovery; technologie voor het opvragen, bewaren en doorzoeken van juridisch relevante informatie.

ZyLAB is opgericht in 1983 en de marktleider in A.I.-gedreven legal hold– en eDiscovery-technologie. In een notendop, een techniek die het proces beheert van het opvragen en bewaren van informatie, en het doorzoeken daarvan op belastend of ontlastend bewijs voor lopende rechtszaken. De legal tech-firma bedient bedrijven, advocatenkantoren en overheden wereldwijd. Door de overname breiden de mogelijkheden uit voor groei, en productontwikkeling en innovatie in dit soort tech, voor klanten in Europa en de Verenigde Staten, aldus het bericht.

Verder moet het combineren van de bedrijven een ‘best in-class eDiscovery en information governance-oplossing’ creëren voor dataonderzoek in onder andere het civiel recht en corporate onderzoeken. IPRO CEO Dean Brown in het bericht: ‘Bedrijven, advocatenkantoren en overheden worstelen met de continue groei van ongestructureerde data. Met de overname kunnen we een geïntegreerde oplossing aanbieden om de risico’s en kosten te managen, geassocieerd met de explosie van data. Onze oplossing stelt klanten in staat om kunstmatige intelligentie toe te passen om data beter te begrijpen, te onderzoeken en te beheren.’

ZyLAB heeft op zijn beurt op grote schaal data science toegepast in eDiscovery. ‘Zeker met de bijdrage van professor Johannes Scholtes, die sinds 1988 bij het bedrijf betrokken is,’ zegt ZyLAB CEO Dennis van der Veeke. Over de overname door IPRO stelt hij: ‘Nadat wij een aantal spelers in de markt hebben overwogen, kozen wij voor IPRO vanwege hun toewijding aan innovatie, veiligheid en het succes van onze klanten.’

In de States complementeert ZyLAB het aanbod van IPRO. In Europa blijft het techbedrijf onafhankelijk opereren onder zijn eigen merknaam. Daarnaast blijft ZyLAB, als een Nederlandse organisatie, de Europese regels voor data privacy, -rechtsbevoegdheid en -soevereiniteit in acht nemen, zowel voor on-premise als voor cloud en hosted-oplossingen. Alle productontwikkeling en dienstverlening blijft ongewijzigd en gesitueerd op het ZyLAB-kantoor in Amsterdam.

Bron