Podcast: de rol van de advocaat bij mediation

Binnen de advocatuur wordt mediation steeds vaker toegepast als instrument voor conflictoplossing. Het is dus belangrijk dat advocaten en (bedrijfs)juristen hun rol daarin begrijpen. In de laatste AboutLaw-podcast van dit seizoen praten mediators Eva Schutte en Jacqueline Spierdijk over deze taak.

Eva Schutte is sinds 2011 mede-oprichter en partner van ReulingSchutte, een nichekantoor op het gebied van zakelijke mediation. Zij was daarvoor jarenlang als advocaat/partner verbonden aan Van Doorne. Verder was Schutte jarenlang plaatsvervangend Rijksadvocaat. Ook was ze een aantal jaren rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Utrecht en lid van het Hof van Discipline.

Jacqueline Spierdijk is oud-advocaat en was gedurende 20 jaar zakelijk mediator. Ze is trainer in conflicthantering, heldere taal en beroepsvaardigheden voor advocaten en mediators bij Woorden Doen Ertoe.

Vlak voor de zomerstop houdt AboutLaw een winactie op LinkedIn! De podcastmakers geven vijf exemplaren weg van de nieuwe druk van het boek ‘Juridische aspecten van mediation‘ – geschreven door Schutte en Spierdijk – aan hun luisteraars. Lees hier wat u daarvoor moet doen. (Let op: de actie loopt tot en met 1 juli; winnaars worden 2 juli op de LinkedIn-pagina van AboutLaw bekend gemaakt.)

Bron