Type campers op de markt

Type campers op de markt

 

Er zijn verschillende soorten campers op de markt, waaronder buscampers, alkoof campers, integraal campers en half-integraal campers. De premie kosten en het eigen risico kunnen variëren afhankelijk van het type camper en de verzekeraar. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van mogelijke premie kosten en eigen risico’s voor verschillende soorten campers. Het is verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken om uiteindelijk de camperverzekering te kunnen vinden die het beste bij jou past. 

 

Buscampers

 

Dit zijn compacte campers die zijn gebouwd op een bestelwagen chassis. De premiekosten voor buscampers kunnen variëren van € 30 tot € 60 per maand, afhankelijk van de dekking en verzekeraar. Het eigen risico kan variëren van € 150 tot € 500. Over het algemeen zijn de premiekosten voor buscampers relatief laag, omdat ze minder duur zijn dan andere soorten campers.

 

Alkoof Campers

 

Dit zijn campers met een uitstekende slaapcabine boven de bestuurderscabine. De premiekosten voor alkoof campers kunnen variëren van € 50 tot € 100 per maand, afhankelijk van de dekking en verzekeraar. Het eigen risico kan variëren van € 250 tot € 750. Omdat alkoof campers vaak groter zijn dan buscampers, kunnen de premie kosten hoger zijn.

 

Integraalcampers 

 

Dit zijn campers waarbij de opbouw volledig in het chassis is geïntegreerd, waardoor er geen overgang is tussen de bestuurderscabine en de woonruimte. De premiekosten voor integraal campers kunnen variëren van € 80 tot € 150 per maand, afhankelijk van de dekking en verzekeraar. Het eigen risico kan variëren van € 500 tot € 1.500. Omdat integraal campers vaak duurder zijn dan andere soorten campers, kunnen de premie kosten hoger zijn.

 

Half-integraal campers

 

Dit zijn campers waarbij de opbouw gedeeltelijk bovenop het bestelwagen chassis is gebouwd, waardoor er een overgang is tussen de bestuurderscabine en de woonruimte. De premiekosten voor half-integraal campers kunnen variëren van € 60 tot € 120 per maand, afhankelijk van de dekking en verzekeraar. Het eigen risico kan variëren van € 350 tot € 1.000. Omdat halfintegraal campers vaak groter en duurder zijn dan buscampers, maar kleiner en goedkoper dan integraal campers, kunnen de premie kosten hier tussenin liggen.

 

Vergelijk

 

Door de diverse verzekeraars en verschillende prijzen naast elkaar te zetten kun je eenvoudig camperverzekering vergelijken. Zorg ervoor dat je een camperverzekering vindt die het beste bij jou past. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *