U heeft nog tot 30 juni…

…om juridische toppers en glansrijke initiatieven in te dienen voor de Gouden Zandlopers 2021! Een zevenkoppige jury buigt zich deze zestiende editie over negen categorieën; waarvan de In-House Legal Team Award en Team Spirit Award gloednieuw zijn. Wees niet te laat, en nomineer!

Voordat we de negen jurycategorieën nog eens op een rij zetten, vertellen de zeven juryleden nog eens waarom u, na het roerige jaar 2020, beslist moet meedoen met deze Gouden Zandlopers-editie.

En dan nu de categorieën!

1. Legal Innovation Award

Wie heeft dé innovatie binnen de juridische dienstverlening op de markt gebracht? Een innovatie die in Nederland ware impact heeft en in één klap van onmisbare meerwaarde is voor de cliënt? Het kan gaan om een verfrissende oplossing voor een lang bestaand juridisch probleem, een spectaculaire efficiencyslag in een werkproces die meer waarde voor de cliënt creëert, vernuftige vormen van legal tech of een concept dat de rechtsgang vereenvoudigt. Het winnende initiatief is boven alles waarde verhogend voor cliënten c.q. legal teams, en past binnen de wereldwijde trend dat zij steeds meer zelf doen.

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

2. Legal Design Award

Legal Design is in de afgelopen jaren volledig ingeburgerd geraakt in het juridische landschap. Diverse advocatenkantoren, maar ook overheden en bedrijven maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden om inhoudelijk complexe materie zo helder en aantrekkelijk mogelijk visueel weer te geven. Dat gaat inmiddels veel verder dan enkel overzichtelijke infographics voor gebruik door advocaten in de rechtszaal. Overheden zetten legal design in om regelgeving visueel uit te leggen, en ontwikkelaars gebruiken het voor uitleg over het gebruik van juridische tools. De jury kijkt daarom dit jaar uit naar de meest creatieve en heldere legal designs in de breedste zin des woords.

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

3. Innovative Legal Education Award

Een moderne juridische opleiding maakt de aankomende jurist fit for the future. De T-shaped jurist van de 21ste eeuw beschikt immers over veel meer skills dan enkel feilloze kennis van het recht. Deze jurist is tech-savvy, kan projectmatig werken, is volledig Lean en heeft kennis van tech, AI en big data. Welke opleiding, cursus, curriculum of vak levert hieraan de sterkste bijdrage? Dit kan een (onderdeel van een) HBO- of WO-opleiding zijn, een interne opleiding van een advocatenkantoor of onderneming, of nog beter; een samenwerking tussen een opleidingsinstituut en het bedrijfsleven. Als het onderwijs maar bijdraagt aan de transformatie van de juridische dienstverlening.

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

4. Oeuvre Award

Werkt er bij u op kantoor iemand waar iedereen naar toe gaat voor advies? Is deze persoon al jaren het toonaangevende gezicht op zijn of haar vakgebied? Heeft deze persoon een duidelijke visie die het juridische landschap heeft gemaakt tot wat het vandaag de dag is? De Oeuvre Award van de Gouden Zandlopers is bestemd voor die doorgewinterde, veelzijdige advocaat of (bedrijfs)jurist met minstens twintig jaar ervaring, die een actieve bedrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het vak en hier een relevante visie op heeft. Vorig jaar werd de Oeuvre Award uitgereikt aan Lilian Gonçalves-Ho Kang You; het jaar ervoor aan Jaap Winter.

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

5. Young Talent Award

Wie is hét jonge juridische talent van Nederland? Dit kan een jonge advocaat of kandidaat-notaris zijn, maar ook een jurist bij de overheid, een docent op een hogeschool of universiteit of een paralegal in het bedrijfsleven. Als deze jurist zich met zijn of haar acties, inzet en initiatieven maar onderscheidt van leeftijdsgenoten. Wie heeft zulke uitzonderlijke prestaties in de juridische dienstverlening neergezet dat we nu al niet om hem of haar heen kunnen?

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

6. Legal Counsel Award

Langzaam maar zeker verschuift de rol van de moderne bedrijfsjurist binnen organisaties, van brandjes blussen naar meedenken op strategisch niveau. Steeds vaker zit de legal of general counsel aan de bestuurstafel om al in een vroeg stadium mogelijke juridische risico’s in de kiem te smoren. De Gouden Zandlopers-jury is dit jaar op zoek naar de legal counsel die deze vorm van risicomanagement tot in de puntjes beheerst. Wie weet er echt preventief te acteren binnen zijn of haar organisatie, met ook nog eens oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen?     

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

7. Access to Justice Award

Het beroep van advocaat of notaris heeft per definitie een maatschappelijk functie. De basis hiervoor is ons rechtsbestel. Maar er zijn vele juristen die zich – vanuit hun functie – extra inzetten voor het maatschappelijk belang. Zij zijn bijvoorbeeld voorvechters op gebied van diversiteit en inclusiviteit binnen en buiten de werkkring. Ze helpen belangeloos mensen of groepen die hier normaal geen budget voor hebben, of ze zijn het boegbeeld van een goed doel. Voor zo’n advocaat, notaris, bedrijfsjurist of overheidsjurist is de Access to Justice Award bedoeld. De voorwaarden zijn breed en niet streng: als iemand vanuit zijn of haar beroep maar een steentje bijdraagt aan de maatschappij.

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

8. In-house Legal Team Award

Welk legal team doet echt iets bijzonders binnen de organisatie, en heeft een innovatieve manier van werken geïntroduceerd die aantoonbaar het verschil maakt voor andere business-units? Voor deze nieuwe award zijn organisatie en jury op zoek naar het legal team (minimaal twee personen) dat in dit kader een geslaagde innovatie of project heeft geïntroduceerd, en het succes ervan kan aantonen met behulp van concrete voorbeelden. Zowel collega’s/teamleden als advocaten mogen een in-house legal team nomineren!

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

9. Team Spirit Award

Jaarlijks hangt de Gouden Zandlopers-jury een award op aan een relevant thema. Werd vorig jaar de Resilience Award uitgereikt aan het initiatief dat de meeste veerkracht toonde in coronatijd, dit jaar is er de Team Spirit Award, bestemd voor het team in advocatuur, notariaat, bedrijfsleven of overheid dat gedurende de coronacrisis onverminderd hecht is blijven samenwerken, ook al werken we massaal vanuit huis. Hoe houd je alle teamleden geïnspireerd en blijf je verbonden met elkaar? Welk team heeft zich op een werkelijk bijzondere manier door deze crisis heen geslagen?  

>> Klik hier om uw nominatie in te dienen

Uiterste inzenddatum

Inspiratie gekregen? Inzenden is nog mogelijk tot en met woensdag 30 juni 2021. Alle nominaties worden in september beoordeeld door een zevenkoppige jury, net als vorig jaar bestaande uit Yu Lian de Bakker, Bas Beljaars, Jaap Bosman, Harm Cammel, Christ’l Dullaert, Nathalie Gloudemans-Voogd en Jean Schreurs. Zij stellen zich hier voor. Volg ook de links hieronder; zij vertellen over hun favoriete awards en waar zij deze zestiende Gouden Zandlopers-editie in het bijzonder naar uitkijken.

Uitreiking

De zestiende uitreiking van de Gouden Zandlopers vindt plaats op donderdag 4 november 2021 in Amsterdam. Meer info is te vinden op www.goudenzandlopers.nl.

Partners GZL 2021

Lees meer:

Bron