Verschillende stappen ondernemen om achterstallige huur te innen

Als een huurder niet betaald, kan het lastig zijn om de huurinkomsten als nog te verkrijgen. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk achter de huur aan te gaan, zodat er geen grote huurachterstand komt. Dit is natuurlijk voor beide partijen het beste. Er zijn verschillende stappen in dit proces dat ondernomen kunnen worden. Als dit niet lukt, kan een huurincasso de oplossing zijn.

Betalingsherinneringen sturen

In eerste instantie wordt er altijd geadviseerd om verschillende betalingsherinneringen te sturen. Dit zorgt ervoor dat u beter komt te staan als de zaak ooit voor de rechter gaat komen. Mocht dit het geval zijn, kunt u Onyx advocaten inschakelen om uw zaak te pleiten. Onyx advocaten heeft namelijk meerdere huurincasso zaken uitgevoerd en weet precies hoe het werkt. Uiteraard wilt u dit voorkomen. Dit kunt u doen door betalingsherinneringen te sturen. Als u hier geen gehoor op krijgt, zijn er nog verschillende stappen die u kunt doorlopen.

Neem contact op met de huurder

In sommige gevallen kan het zijn dat de huurder niet expres de huur niet betaald, maar omdat er moeilijke omstandigheden zijn opgetreden. Het is daarom altijd aan te raden om persoonlijk contact op te zoeken met de huurder. Wellicht kunt u tot een oplossing komen om de huur uit te stellen of een regeling te treffen. Als dit niet lukt, kunt u een sommatiebrief opstellen. Dit is een laatste waarschuwing waarin het bedrag staat vermeld dat de huurder u verschuldigd is. Zorg er altijd voor dat de sommatiebrief niet te snel gestuurd wordt, omdat het anders eventueel de betaling kan kruisen. Hierdoor zou het kunnen zijn dat de huurder een brief krijgt die niet meer van toepassing is.

Huurincasso starten

Heeft de huurder nog steeds niet betaald, ondanks dat u een sommatiebrief heeft gestuurd? Dan kunt u een huurincasso starten. Hierbij zorgen professionals ervoor dat de huur wordt opgehaald. In de meeste gevallen zorgt dit ervoor dat de huurder betaald. Als ook dit niet lukt, bent u helaas genoodzaakt om naar de rechter te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *