Rijbewijs ingevorderd door rijden onder invloed van alcohol, wat nu?

Het is uiteraard een slecht idee om achter het stuur te gaan zitten wanneer je (te veel) alcohol hebt gedronken. Als je deze fout toch begaat is de kans aanwezig dat je door de politie staande wordt gehouden en een alcoholtest moet doen. Als hieruit blijkt dat je te veel hebt gedronken kan je rijbewijs worden ingevorderd.

Een rijbewijs wordt niet zomaar ingevorderd. Doorgaans moet er hierbij sprake zijn van een minimaal promillage van 0.80, of 350 UGL bij een beginnend bestuurder. Omgerekend zijn dit zo’n 6 alcoholische dranken, of 4 dranken bij een beginnend bestuurder. Wanneer je medewerking aan een alcoholcontrole of onderzoek weigert kan ook je rijbewijs worden ingevorderd.

Wanneer je rijbewijs wordt ingevorderd kan dit enorme gevolgen hebben. Zo zijn veel mensen van hun auto afhankelijk om hun werk te bereiken. Ook wordt de sociale wereld aanzienlijk kleiner wanneer je ineens geen rijbewijs meer hebt.

Een eerste advies is altijd: rij niet! Wanneer je toch besluit zonder rijbewijs te rijden en je wordt staande gehouden door de politie zullen de gevolgen ingrijpend zijn. Een ander dringend advies is om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Een goede advocaat kan uitleggen wat de situatie is waarin je je bevindt en hoe je eventueel je rijbewijs zo snel mogelijk weer terug kunt krijgen.

Een goede advocaat werkt altijd transparant en zal voordat er kosten gemaakt worden duidelijk en vrijblijvend uitleggen wat je mogelijkheden zijn. Dankzij een goede juridische kennis zal de advocaat samen met je werken aan een goed plan van aanpak zodat je er zeker van bent dat je bekend wordt met je rechten en plichten.

De kosten van verschillende advocaten kunnen ver uiteen liggen. Het is daarom altijd goed om hierover vooraf duidelijkheid te vragen. Sommige advocaten werken met een vast bedrag waarvoor zij zich inspannen om je rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Een advocaat die is gespecialiseerd in invorderingen van het rijbewijs naar aanleiding van rijden onder invloed van alcohol is De Verkeersstrafrecht Advocaat in Rijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *