Wat is incasso eigenlijk?

Ieder bedrijf heeft te maken met betalingen, inkomende facturen en ook facturen die door anderen betaald moeten worden. Toch loopt dit niet altijd zoals gewenst. Het kan zijn dat er onenigheid ontstaat over een betaling of dat een betaling niet wordt voldaan. Erg vervelend, deze slechte betalers en wanbetalingen. Het krijgen van het geld waar je recht op hebt kan een vermoeiend proces zijn waarbij je gebruik kan maken van een incasso, een incasso bureau kan je helpen.

Wat houdt een incasso in?

Iedereen heeft wel eens van incasso gehoord, bekend als de automatische incasso. Hierbij wordt eenmalig of periodiek automatisch een bepaald geldbedrag van een bankrekening afgeschreven. Dit proces verloopt via een SEPA, Single Euro Payments Area. Deze automatische betalingen kan iedereen binnen Europa gebruiken.

Ook wordt incasso het proces genoemd waarbij je een incassobureau toestemming geeft om openstaande schulden te incasseren. Het is een machtiging aan een ander bedrijf zodat zij jou kunnen helpen om openstaande facturen te laten betalen door de klanten. Het kan zo zijn dat jij een van jouw klanten een factuur hebt gestuurd, die na de betaaltermijn niet betaald is. Ook na een vriendelijke herinnering krijg je geen gehoor, zelfs na een aanmaning ondernemen zij geen stappen. Dan kun jij de keuze maken om een incassobureau in te schakelen die de zaak van jou overneemt!

Waarom zou je een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau kan jou en jouw bedrijf helpen! Zij kunnen het proces begeleiden waarbij jouw onbetaalde facturen alsnog voldaan worden. Als klanten de facturen niet betalen, kan dat zorgen voor de ondergang van jouw onderneming, dat wil je natuurlijk niet!

Toch kost achter je eigen geld aan zitten enorm veel energie en tijd, die je veel beter kan besteden in de zaken die jouw business laten groeien. Daarom kun je contact opnemen met een incassobureau die dit werk graag voor jou doet! Vooral als dit gebeurt volgens de methode van ‘no cure, no pay incasso’. Dat wil zeggen dat als jouw schuld niet is voldaan, je het incassobureau ook niet hoeft te betalen. Dit maakt het nog aantrekkelijker om niet zelf achter je schulden aan te gaan maar dit uit handen te geven aan de specialisten!

Door te kiezen voor een incassobureau hoef jij geen uren per dag meer bezig te zijn met betalingsherinneringen, aanmaningen of telefoneren over onbetaalde facturen. Jij kan je volledig richten op jouw bedrijf en een incassobureau als invorderingsbedrijf.nl zijn werk laten doen!

Hoe verloopt het incasso proces bij invorderingsbedrijf.nl?

Bij de eerste stap, het minnelijke traject, zullen wij de klant op een milde manier benaderen. Het kan namelijk zo zijn dat de factuur aan de aandacht is ontschoten. Hierbij worden er aanmaningen naar de schuldenaar verzonden en kan er worden overgegaan tot een dagvaarding. Bij geen reactie kan de gerechtelijke procedure worden gestart. Hierbij wordt er actie genomen als het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding, het hebben van hoorzittingen en een vonnis van de rechter. Wil de klant na de uitspraak van de rechter alsnog niet betalen? Dan kan in het executietraject de deurwaarder maatregelen treffen als het leggen van beslag op bezittingen van de debiteur.

Heb jij hulp nodig van de beste specialisten op het gebied van incasso? Invorderingbedrijf.nl kan jou helpen om het geld terug te krijgen waar jij recht op hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *